Halsband för medelstora hundar

Halsband för medelstora hundraser som Cocker Spaniel, Shetland Sheepdog, Pembroke Welsh Corgi, Border Collie, Basset Hound, Sibirian Husky, Dalmatiner, Boxer, Labrador Retriever.

Välj halsmått:

40 - 49 cm                    50 - 59 cm                     > 60 cm
Rasguiden

Afghanhund
Att socialisera sin valp är väldigt viktigt. Individer i rasen kan variera från mycket modiga till mycket blyga. Kan vara avvaktande mot främlingar och väljer gärna sina vänner själv. Tillsammans med sina vänner visar den sin envishet, sina clownkonster, sin nästan skrämmande intelligens och sin tillgivenhet.

Vikt: 23 - 27 kg
Halsmått: 40 - 52 cm
Axelhöjd: 63 - 74 cm
Rygglängd: 60 - 65 cmAiredaleterrier
Flott hund, full med temperament, robust och sportig. Allroundhund som är pigg och villig att hänga med på det mesta. Intelligent, energisk och avlad för självständigt arbete – alltså tar den egna beslut om den inte styrs. Behöver röra på sig och få mental träning för att må bra.

Vikt: 20 - 25 kg
Halsmått: 48 - 55 cm
Axelhöjd: 56 - 61 cm
Rygglängd: 48 - 55 cmAmerican staffordshire terrier
Stabil, glad, orädd och envis. Utstrålar livlighet, mod och självsäkerhet. En skygg eller rädd amstaff är mycket otypisk. Väldigt social, nyfiken och förarvek hund och tycker därför om att vara med där det händer saker. Det är sällan den missar något som händer i omgivningen. Har ett stort behov av närhet till människor. Kan av en del uppfattas som påflugen och brötig. Underkastar sig mycket sällan andra hundar.

Vikt: 19 - 33 kg
Halsmått: 50 - 60 cm
Axelhöjd: 43 - 48 cm
Rygglängd: 40 - 45 cmBasset hound
Lugnt, tillgivet och aldrig aggressivt eller undfallande. Godmodigt och synnerligen socialt beteende mot andra hundar. Bara enstaka individer används i praktisk jakt och endast ett fåtal av dessa startar på drevprov. Stort antal viltspårschampions då den är en ypperlig spårhund och mycket duglig eftersökshund.

Vikt: 18 - 30 kg
Halsmått: 42 - 50 cm
Axelhöjd: 33 - 38 cm
Rygglängd: 60 - 75 cm


Beagle
Öppen, vänlig och livlig jakthund. Modig, mycket aktiv, uthållig och målmedveten. Alert, intelligent och har ett stabilt temperament.

Vikt: 10 - 18 kg
Halsmått: 40 - 45 cm
Axelhöjd: 33 - 41 cm
Rygglängd: 42 - 48 cm


Bearded collie
Vänlig, livlig, aktiv, glad och positiv och fungerar oftast utmärkt med människor, artfränder och andra djur. Mycket intelligent och behöver aktiveras för att komma till sin rätt. Ljudkänslighet och skotträdsla förekommer tyvärr. Lätt att ha lös på promenader då den oftast har en väldigt begränsad jaktinstinkt.

Vikt: 20 - 28 kg
Halsmått: 42 - 48 cm
Axelhöjd: 51 - 56 cm
Rygglängd: 50 - 55 cm


Berner sennenhund
Självsäker, uppmärksam, vaksam och orädd i vardagslivets olika situationer. Godmodig och tillgiven familjen, självsäker och vänlig mot främlingar samt ha ett jämnt temperament och god följsamhet.

Vikt: ca 40 kg
Halsmått: 50 - 55 cm
Axelhöjd: 60 - 72 cm
Rygglängd: 65- 75 cm


Briard
Stor revirinstinkt och förmåga att hålla sin hjord samlad som gör att den än i dag är följsam och inte ger sig ut på egna äventyr. Aktiv och livlig hund som behöver få arbeta på ett eller annat vis. Absolut ingen "soffpotatis". Trogen och lojal mot sin familj och har en utpräglad revirinstinkt. Mognar sent i livet. Det krävs lite extra tålamod, glimten i ögat och en viss envishet från dess ägare de första åren.

Vikt: 20 - 30 kg
Halsmått: 45 - 55 cm
Axelhöjd: 56 - 68 cm
Rygglängd: 65 - 75 cmBorzoi
Mycket trevlig och hängiven familjehund med flockbeteende. Intelligent, klok och självständig. Arrogant över, i sina ögon sett löjliga situationer. Har jaktlust. Oftast lugn och stillsam inomhus och kan uppfattas som lite lat. En regnig dag kan den vägra att gå ut. Utomhus är den desto mer explosiv.

Vikt: 34 - 45 kg
Halsmått: 45 - 55 cm
Axelhöjd: 65 - 82 cm
Rygglängd: 67 - 84 cmDalmatiner
Uthållig, relativt snabb och anpassningsbar följeslagare som under årtusenden lärt sig att följa människan som vän och arbetspartner. Utpräglad sällskapshund med låg jaktinstinkt. Nyanserad och varnande vakthund. Tar sitt vaktande på stort allvar utan att på något sätt vara överdrivet aggressiv. Känd för sin förmåga att umgås med hästar och trivs i stallmiljö.

Vikt: 24 - 32 kg
Halsmått: 40 - 50 cm
Axelhöjd: 54 - 61 cm
Rygglängd: 65 - 75 cmGolden Retriever
Följsam, utåtriktad och intelligent, med en medfödd arbetsförmåga och apporteringslust. Vänlig, tillitsfull och ha självförtroende. Mognar förhållandevis sent, både fysiskt och mentalt. Social hund som gärna vill spendera tid med sin familj. I egenskap av apportör är att få bära föremål förenat med lycka för de allra flesta golden. De har dessutom ofta en stor passion för vatten – både rent och smutsigt!

Vikt: 27 - 37 kg
Halsmått: 45 - 53 cm
Axelhöjd: 51 - 61 cm
Rygglängd: 55 - 65 cm


Keeshond
Lättlärd, intelligent, livlig, nyfiken men kan samtidigt vara något avvaktande mot främlingar, och fungerar idealiskt som larmande vakthund. Har låg jaktlust.

Vikt: 18 - 28 kg
Halsmått: 45 - 55 cm
Axelhöjd: 45 - 55 cm
Rygglängd: 45 - 50 cm


Labrador retriever
Social, glad, snäll, vänlig och spontan i kontakten med andra hundar och människor. Intelligent och följsam och har en stark vilja att vara till lags och är en anpassningsbar och tillgiven följeslagare. Vill gärna bära på olika saker. Behöver rätt mycket motion, men framför allt behöver den aktiveras och få meningsfulla uppgifter. Det kan vara att apportera på jakt, apportera dummies, personsöka, viltspåra, träna lydnad eller till exempel söka kantareller i skogen. Det viktiga är att den får använda huvudet.

Vikt: 28 - 40 kg
Halsmått: 50 - 55 cm
Axelhöjd: 54 - 57 cm
Rygglängd: 55 - 60 cmSiberian husky
Hög arbetsmoral, stor flockinstinkt och vänligt temperament. Mjuk, livlig, utåtriktad och uppmärksam. Vuxna hundar kan uppvisa ett värdigt och aningen reserverat beteende.

Vikt: 20 - 24 kg
Halsmått: 45 - 50 cm
Axelhöjd: 51 - 60 cm
Rygglängd: 60 - 70 cmStaffordshire Bullterrier (Staffy)
Ömhetstörstande, energisk, förarvek och humoristisk glädjespridare. Social, aktiv, positiv, uppskattar full fart och visar det med intensiva glädjeyttringar. Samtidigt älskar den att bara vara hemma med sin familj och mysa. Det viktigaste är att få vara med, vilka aktiviteter som än bjuds. Social och lekfull hund med ett visst mått av nyfikenhet.

Vikt: 11 - 17 kg
Halsmått: 45 - 60 cm
Axelhöjd: 35 - 40 cm
Rygglängd: 42 - 48 cm